medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Varnar för nytt bluffbolag

Svensk Handel varnar för Bolagsupplysningen, ett företag som skickar erbjudanden som ser ut att komma från en myndighet. Värsta bluffbolaget just nu enligt säkerhetschefen Per Geijer.

Blanketten i brevet ser ut att komma från en myndighet och du uppmanas att lämna uppgifter om ditt företag. Alldeles för finstilt finns sedan informationen om en tjänst som kostar 4 795 kronor per år.

Företaget som är registrerat i Estland har skickat brev till flera hundratusen företagare i Sverige.

Dagens Handel.se refererar ett radioinslag där Ingrid Ilsjan, verksamhetsansvarig, på Bolagsupplysningen, kommenterar upplägget. Hon förstår inte hur företag som skriver på kan ha missat texten ...

Många har drabbats och Bolagsupplysningen toppar nu Svensk Handels varningslista och enligt Per Geijer så har man nu tusentals klagomål mot just detta bolag.

Källa: Dagens Handel.se

http://www.svenskhandel.se/Varningslistan/