medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Noma och Subway föreläser på Fastfood & Café och Restaurangexpo

Den 13-14 september slår Svenska Mässans portar upp för årets händelse inom fast food-, café- och restaurangbranschen. När Fastfood & Café och Restaurangexpo gick i Stockholm i våras slog de alla tidigare rekord. Både besökare och utställare har visat ett stort intresse för mässorna i Göteborg och allt tyder på att även de kommer att göra succé.

 

På mässorna samlas branschen för att tillsammans avnjuta två mässor fyllda av aktiviteter, utställare, seminarier, dofter och smaker. Mässgolvet sprudlar av aktiviteter och seminarieprogrammet är fullspäckat med högaktuella talare

- bland annat kommer världens bästa restaurang Noma och världens till antalet största snabbmatskedja, Subway, att dela med sig av sina framgångar.

- Seminarieprogrammet är ett smörgåsbord av stora namn inom fast food, café och restaurang. Här kan man ta del av framtidens trender och ta chansen att lära sig av de mest framgångsrika i sin bransch, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare för mässan.

Danska Noma har blivit korad till världens bästa restaurang. Men vad är hemligheten bakom succén? Nomas vd Peter Kreiner berättar vad som krävs för att skapa en global succé och vilka lärdomar restaurangägare kan ta från en sådan process.

- Bland annat handlar det om några helt avgörande förutsättningar: perfektion, tålamod och innovation. Det krävs också att man tror på sig själv och det man gör, säger Peter Kreiner.

Den moderna kunden vill veta och välja vad han eller hon äter. Företaget som gjorde smörgåsen till en hel måltid, Subway, jobbar i hela världen efter mottot "eat fresh" som är ett hälsosammare alternativ till snabbmat.

- Subway är idag till antalet världens största restaurangkedja med över 34 000 restauranger världen över. Det har förändrat synen på smörgåsen som idag ses som en måltid, säger Henrik Niklasson, Development Agent på Subway, som håller ett seminarium där han ger sin bild av framtidens trender i smörgåsbranschen.

Hela seminarieprogrammet ligger nu uppe på mässans webbplats: www.easyFairs.com/MASSA