medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Ny mässa i Göteborg i september

I höst gör ett nytt mat- och restaurangevent entré på den västsvenska mässcenen. Den 13–14 september flyttar mässorna Fastfood & Café och Restaurangexpo in på Svenska Mässan i Göteborg.

Bakom det nya mässkonceptet – som tidigare i år lockade storpublik i Stockholm – står easyFairs Scandinavia som är världsledande på tids- och kostnadseffektiva fackmässor.

Kunskap, nyheter och trender är som mycket annat i restaurangbranschen en färskvara. Därför behöver det vara enkelt att få tillgång till ny inspiration och nyheter. Fastfood & Café och Restaurangexpo är två mässor som arrangeras parallellt. Tidigare har Malmö- och Stockholmsregionens inköpare, kockar och ägare av caféer och restauranger m fl genom mässorna fått en unik och lättillgänglig inblick i branschens nyheter och trender. I höst har mässorna premiär i Västsverige, på Svenska Mässan i Göteborg.

- Mässkonceptet bygger på två intensiva dagar, vilket passar besökarna som har ett tidspressat schema, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare på easyFairs. Nu när mässan når Göteborg, märks detta på både utställare och föreläsare. Branschens ledande leverantörer kommer självklart att ställa ut, men flera av utställarna och talarna har en lokal förankring. Mässornas grundkoncept är detsamma, men genom den lokala atmosfären blir mässorna i Göteborg en unik mässupplevelse i Sverige.

För mer information, besök www.easyfairs.com/massa.