medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

"Bagarna" en av de bästa i världen på PR!

Med stolthet och en känsla av overklighet, konstaterar branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer att de är en av fem finalister i en av världens största PR-tävlingar, Sabre Awards 2011.
- Det är fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete även internationellt, säger vd Martin Lundell.

Sabre Awards är alltså en av världens största PR-tävlingar, i år med hela 2 000 bidrag varav 19 kom från Sverige. Till finalen har det nu nominerats fem bidrag, varav ett är Sveriges bagare & konditorers bröllopstårtekampanj.
Övriga finalister är Electrolux med Art Home, Lufthansa med lanseringen av Airbus, Europcar med Europcar Roadside Gastro Guide och Panasonic med Big Love for Big Screen. Sveriges bagare & konditorer tävlar med den kungliga bröllopstårtan, den som gjordes till det blivande kronprinsparet för snart ett år sedan.
- Extra roligt är det att vi som liten nationell organisation gick till en final där de övriga är stora multinationella företag. Tårta skapar ett stort intresse och positiva associationer. Min bedömning är att vi blev nominerade för att vi utnyttjade våra produkters fördelar på ett strategiskt klokt sätt. Vi drog nytta av såväl intresset för bröllopet som för konditoryrket och för tårtor i allmänhet, säger Martin Lundell.