medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Finalisterna klara till SM Unga Bagare

Landets tolv mest imponerande unga bagartalanger, varav fem från Yrkeshögskolan för bagare och konditorer i Kristianstad, gör den 16 mars upp om titeln i en fem timmar lång bakningstävling där kunskap och kreativitet får mjölet att yra. SM Unga Bagare för deltagare under 23 år arrangeras för 21:a året i rad för att skapa intresse för bagaryrket bland yngre samt att visa upp det kreativa hantverket bakom bröd. Många av bageribranschens talanger har börjat sina karriärer i tävlingen; en vinst är en bra merit för framtida anställningar och flera som deltagit tidigare år är i dag framgångsrika entreprenörer med egna bagerier. Exempelvis ingår tidigare vinnare i Bagarlandslaget som nyligen vann det europeiska kvalet till VM för bagare.
- Hälften av intäkterna i bageribranschen går åt till att betala för personalen. Då är det lätt att förstå att personalen är företagets viktigaste resurs, inte bara som tomma ord utan även i praktiken. För att stimulera yrkeskunnandet anordnar vi den här tävlingen, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer.
- Finalisterna är superduktiga hantverkare och deras tävlingsbröd är inte bara grymt goda utan också vackra och konstnärliga. Deras bakverk måste bara ses!
Finalen avgörs den 16 mars på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg och de läckra tävlingsbidragen skyltas upp för allmänheten i shoppingcentrat Nordstan där vinnaren presenteras 15.00.
Ettan och tvåan i SM vinner en inspirationsresa till en europeisk storstad tillsammans med andra framgångsrika talanger inom bageribranschen samt kvalar in till de europeiska mästerskapen för unga bagare i Weinheim, Tyskland i september.