medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Rekordstort Lego-bygge i Ullared!

Skandinaviens största Legobygge invigdes den 18 juni i Ullared av Gekås vd Boris Lennhov. Och motivet för bygget är just det välkända varuhuset som alltså numera finns att beskåda inne i detsamma.
Modellen mäter 3,5 x 2,5 meter och är den största i sitt slag som byggts i Europa.
Lego är Gekås största leksaksleverantör och samtidigt är Gekås Legos största kund, som enskild butik i Skandinavien. Tillsammans kom man på idén om att hitta på något roligt inför sommaren 2011. Vad kunde då vara bättre än ett mini-Gekås byggt helt i Lego?
Två duktiga Legobyggare, Johan Sahlström och Rickard Rasmusson, anlitades för att genomföra projektet. Den enorma modellen har tagit 600 timmar att bygga. Den är oerhört detaljrik och innehåller många överraskningar. Givetvis finns välkända profiler med som exempelvis Boris Lennhov och lagerarbetaren Morgan.
- Tanken med modellen är att det skall vara något som man kan stå och titta på länge, och hela tiden upptäcka nya saker, förklarar byggarna Johan och Rickard.
En gissningstävling för alla besökare om hur många bitar som gått åt för rekordbygget var en del av invigningsdagens aktiviteter. En ledtråd var att modellen innehåller 1 200 minifigurer, varav 100 stycken föreställer Gekås-anställda med deras typiska blågula klädsel och logga.
Man fick in 775 svar där gissningarna varierade från 100 till 475 000. Det korrekta svaret var 76 267 delar. Vinnaren gissade på 76 352.