medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Bilar och pirater dominerade leksaksmässa

Förra veckan besökte 79 000 personer världens största leksaksmässa, International Toy Fair i Nürnberg. En av dessa var Lena Hedö från Föreningen Leksaksbranschen. Hon sammanfattar sina intryck med två ord: - Cars och Pirates of the Caribeean!
Det är tveklöst så att de stora internationella filmerna styr utbudet i hela världen när det gäller leksaker. Licenser sprids över alla tänkbara områden och på gång nu i år är alltså populära Cars med sin andra film. Tillsammans med uppföljaren till Pirates of the Caribeean, dominerade de mässan.
- Det fanns naturligtvis mycket annat intressant också. Temat "Toys go green" genomsyrade arrangemanget och jag tror att många leverantörer och handlare fick idéer om hur man ska jobba för en mer hållbar leksaksmiljö, säger Lena Hedö som gärna vill framhålla en svensk nyhet.
- Brio lanserade "Metro" som helt enkelt är ett tunnelbanetåg. Förhållandevis tekniskt avancerat med ljud och ljus som gjorde upplevelsen realistisk. En innovation som jag personligen tror kommer att bli en försäljningssuccé.
Totalt kom det 79 000 besökare till Nürnberg, en ökning med cirka 2 500 jämfört med förra året. Både utställare och besökare bekräftar att de upplevt mässans utveckling som positiv. 87 procent av besökarna och 92 procent av utställarna har för avsikt att komma tillbaka. Nästa år kommer man för övrigt att starta mässan en dag tidigare för att erbjuda internationella besökare fler på varandra följande arbetsdagar.