medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Världens bästa restaurang kommer till Stockholm i februari

Den 2-3 februari 2011 är det dags för årets största mässa för restaurang- café- och snabbmatsbranschen på Kistamässan i Stockholm. För första gången arrangeras Fastfood & Café parallellt med Restaurangexpo.

Med två mässor under ett tak möter besökaren 200 utställare som visar allt från livsmedel, drycker och kryddor till utensilier, maskiner och koncept. Arrangemanget innehåller tre scener med föreläsningar, provningar, demonstrationer och tävlingar.
- Det blir två intensiva dagar som bjuder på svensk kompetens mixat med internationell expertis, säger projektledaren Ann-Kristin Mogren på mässarrangören Easyfairs.
Föreläsare på Restaurangexpos scen är bland andra Peter Kreiner, vd förNoma i Köpenhamn, utsedd till världens bästa restaurang, som berättar om hemligheten bakom framgången. Även Erik Lallerstedt och nobelkocken Johnny Johansson talar på mässan. För den som gillar fart och fläkt avgörs finalen i Vassaste Kocken.
Till Fastfood & Cafés scen kommer bland andratrendspanarna från The FoodPeople i England för att prata om internationella mattrender och hur de kan driva ökad försäljning. Det blir även trender på smörgåsmarknaden med Sandys, en the-resa genom Kina med Grace Tea House, kaffeprovning med Filip Åkerblom, 2009 års unga kaffeentreprenör i Europa och hållbarhetstänk med Max Hamburgerrestauranger.
- Om man jobbar i branschen är detta mässan som man absolut inte ska missa. Målet är att erbjuda kunskap och inspiration för att mässans besökare i slutänden ska få fler gäster som spenderar mer. Här finns ingredienserna som får restaurangen och caféet att hamna på gästernas favoritlista. Dessutom är både entrén och alla aktiviteter kostnadsfria, avslutar Ann-Kristin Mogren.