medlem banner

Handlaren sätter in och kunden tar ut

Det handlar om lokal cirkulation av kontanter och för konceptet svarar företaget Re:cash som Butikerna har ett avtal med.

Lokal cirkulation uppnås genom att handlaren deponerar sin dagskassa i en uttagsautomat. Kontanter görs då tillgängliga för konsumenten och uttaget belopp sätts in på handlarens konto. På så sätt cirkuleras kontanter lokalt med flera positiva effekter; inga värdetransporter och därmed mindre miljöpåverkan samt minskade kostnader för kontanthantering. Tjänsten uttag kan göras tillgänglig på mindre orter och i butiker som i dag inte har förutsättningarna för en bankomat.

Bakom Re:cash återfinns två av grundarna till Kontanten AB, med över tio års erfarenhet från den nordiska kontantmarknaden och drift av närmare 1 000 uttagsautomater.
Se mer på http://recash.se


Loomis tjänster

Genom ditt medlemskap har du möjlighet till billigare och säker kontanthantering när det gäller både värdetransport, uppräkning av dagskassor samt växel. Vår samarbetspartner har ett slutet system vilket betydligt ökar säkerheten för handlarna.

Kontakta gärna säkerhetschefen Niklas Sundin för rådgivning och information om aktuella priser och medlemsrabatter innan du går vidare. Niklas kontaktuppgifter får du av din branschorganisation eller oss.

Värdetransport

Loomis tar hand om och har kontroll på transporten av dina kontanter.
Loomis hämtar dagskassan direkt i din butik.
Leverans av växel sker alltid direkt till butik.
Samtliga hämtade och levererade värdekollin avläses elektroniskt och all hantering är därmed kontrollerad.
Utrustning och fordon är av senaste säkerhetsklass d.
Vid nytecknande av abonnemang på värdetransporter är riskbedömningen kostnadsfri.

Växelleverans

Lämna växel är en tjänst som du kan köpa fristående från Loomis men den sammankopplas oftast med att de hämtar kontanter hos dig. Genom att förhandsbeställa växel från Loomis får du en fastordervolym som de levererar med jämna tidsintervall.

Uppräkning och insättning på konto

När Loomis hämtat kontanterna körs de till en av deras egna uppräkningscentraler. Loomis har ett stort antal uppräkningscentraler runt om i Sverige och kan därmed erbjuda rikstäckande kontanthanteringstjänster. Kontanterna räknas, äkthetskontrolleras och kvalitetssäkras innan de sätts in på det konto som du önskar.

Uppräkning samt äkthets- och kvalitetskontroll sker med hjälp av moderna uppräkningssystem. Insättning och rapportering sker senast två bankdagar efter att värdekollit hämtats och sker till det konto och den bank du önskar.

Loomis tar även emot utländsk valuta i separata dagskassor efter överenskommelse.

 
Deponeringsskåp

Deponeringsskåp kan hyras av Loomis för att öka säkerheten.
Deponeringsskåpet ställs i dina lokaler och förblir låst tills dess Loomis kommer och hämtar kontanterna. Kontanterna deponeras i skåpet och är därmed försäkrade av Loomis. Tjänsten tecknas tillsammans med värdetransport. Hämtning av kontanter sker det antal gånger per vecka som ni tillsammans kommer överens om.
Kontakt med Loomis för information och beställning av tjänster: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. telefon 010-163 63 00.
Du kan även kontakta vår säkerhetschef Niklas Sundin för mer information.
Prislista finns på din branschorganisations hemsida.
Hänvisa till ramavtalet mellan Butikerna i Sverige Ekonomisk Förening och Loomis Sverige AB.