medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Storsamling med USA-besök i Convenience Stores Sweden

Den 26 augusti samlas representanter för branschorganisationer, kedjor, grossister och leverantörer inom den svenska servicehandeln för sin årliga avstämnings- och inspirationsdag. "Convenience Stores Forum" går av stapeln på Villa Källhagen på Djurgården.

För fem år sedan bildades Convenience Stores Sweden i syfte att stärka branschen och öka försäljning och lönsamhet. Det är en unik grupp vars styrgrupp består av Svensk Servicehandel & Fast Food, Svensk Bensinhandel, Reitan Convenience, OKQ8, Statoil, Menigo Foodservice, Direkten, Emab och Axfood Närlivs. Ett stort antal leverantörer är sedan knutna till arbetet som bland annat innefattar stora konsumentundersökningar och utbildning i category management.

Convenience Stores Forum (tidigare Stora Servicehandelsdagen) arrangeras nu för femte året i rad och programmet innehåller presentation av Servicehandelsindex för Q2, information om nyheter i den stora konsumentundersökningen och avrapportering från de så kallade utvecklingsgrupperna samt en paneldebatt.

Som gästtalare medverkar Henry Armour, ordförande och vd i den amerikanska branschorganisationen NACS (The Association for Convenience and Fuel retailing). För ren inspiration svarar Anders Landgren som är föreläsare, utbildare, inspiratör och HR-konsult på YouTurn.