medlem banner

Integritetspolicy för medlemmar i Butikerna

Butikerna behandlar personuppgifter om sina medlemmar på ett säkert och ansvarsfullt sätt vilket innebär att vi följer det som åligger oss genom att följa GDPR, dataskyddslagen.

Personuppgifter som Butikerna hanterar är organisationsnummer, namn, adress, epost-adress, mobilnummer och medlemsinformation. Som medlem hos Butikerna sparar vi dina uppgifter så länge som du fortsätter att vara det, för att kunna tillhandahålla våra tjänster samt att du som medlem ska kunna ta del av våra medlemsförmåner. Vi ska även kunna distribuera medlemsinformation och fakturera medlemsavgiften. Våra samarbetspartners som erbjuder medlemsförmånerna ska även kunna kontrollera medlemsstatus. 

Om du säger upp ditt medlemskap hos oss så gallras dina personuppgifter bort senast cirka två år efter vår vetskap om uppsägningen. 

Som potentiell medlem hos Butikerna så kan du nås av vår direktreklam eller bli uppringd. Personuppgifter om dig för dessa ändamål hanteras under den tid vi gör en kampanj eller riktad marknadsföring. Efter dessa insatser, inklusive uppföljningar, gallras dina personuppgifter bort.

I våra mejlutskick har du alltid möjlighet att avregistrera dig. OBS! Om du som medlem avregistrerar dig från medlemsutskick så måste du själv komma ihåg att regelbundet gå in på hemsidan för att ta del av viktig information.

Butikerna lämnar bara ut dina personuppgifter när någon av våra samarbetspartners frågar efter medlemsstatus.

Rätt att begära information
Vill du veta om Butikerna behandlar personuppgifter om dig, skicka då en begäran till oss. Du har rätt att begära information om personuppgifter som behandlas om dig hos Butikerna och att få uppgifter rättade. Observera att Butikerna enbart har tillgång till personuppgifter som behövs för Butikerna egen verksamhet, till exempel marknadsföring, försäljning, fakturering, medlemsstatus och mejlutskick. I enlighet med GDPR har du även rätt att begära tillgång till, rättelse och radering, av personuppgifter, begränsning av behandling, invända mot behandling och dataportabilitet och rätt att återkalla sitt samtycke till behandling av personuppgifter och känsliga personuppgifter.
Du har även rätt att klaga till Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet.

Cookies
Vår webbplats använder cookies, läs mer här.

Personuppgiftsansvarig:
Butikerna i Sverige Ekonomisk Förening, 769612–4861
c/o Företagarna, Rådmansgatan, 106 67 Stockholm

Undrar du något om dina personuppgifter och hur de hanteras kontakta Personuppgiftsansvarig kontaktperson hos Butikerna: 
Lena Hedö
070 590 77 33
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.