medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Säkra leksaker i julhandeln

Skra-leksaker-hemsidan

Branschorganisationen Leksaksbranschen, med 220 svenska medlemmar, är del av Toy Industries of Europe, TIE. Kommissionen i Bryssel har tillsammans med bland andra TIE tagit fram säkerhetstips. De finns på en ny webbsida med konkreta råd och anvisningar på svenska både inför köpet av nya leksaker och efter.

Kampanjsajten innehåller bland annat broschyrer, filmer och vykort som ska hjälpa konsumenten. Filmerna kommer att sändas på TV-stationer runt om i Europa och vykorten kommer att delas ut i utvalda leksaksbutiker.

- Mitt bästa råd är att köpa leksakerna av en pålitlig handlare. Seriösa aktörer i branschen är mycket noga med leksakernas säkerhet, säger Klas Elm från branschorganisationen Leksaksbranschen.

Se vidare: http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/toys/tst-campaign/index_en.htm