medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

Ny app avslöjar fakturaskojarna?

 

Nu finns det en app som avslöjar blufföretag som ringer och försöker lura dig på pengar. Vi läser om den på tidningen Driva Egets hemsida och Driva Eget har också testat den och tycker den är bra. (www.driva-eget.se)

Appen "Varningsinfo" kostar 7 kronor och kommer från Varningsinfo.se som jobbar för att stoppa bluffakturor i Sverige. När någon ringer från ett "känt" nummer från en skojare kommer en varningstext upp på mobilen. På det sättet kan du undvika att svara.

Systemet uppdateras varje dag med nya telefonnummer, säger Varningsinfo i ett pressmeddelande.

– Vår förhoppning är att detta skall vara till stor hjälp för företagare men även för privatpersoner eftersom NIX-registrering inte gäller för mobiltelefoner, säger Dick Malmlund* på Varningsinfo. (* tidigare säkerhetschef på Svensk Handel, vår anm.)