medlem banner

Butikerna är en samarbetsorganisation för små och medelstora butiker inom detalj- och servicehandel i Sverige. Vi representerar många olika områden inom handeln då våra cirka 4 500 medlemmar är fördelade på 8 branschorganisationer. Vi arbetar i huvudsak med opinion, näringspolitik och medlemsförmåner.

8 000 bagare samlas nästa vecka

Den 18-20 september är det dags för Sveriges Bageri-och Konditorimässa på Kistamässan i Stockholm. Cirka 8 000 bagare förväntas komma dit bland annat för att se finalen i tävlingen Årets Bagare. Detta SM för professionella bagare arrangeras för första gången.

På mässan visar utställare allt från råvaror, maskiner och inredning till hygien, yrkeskläder och förpackningar. Det kommer även arrangeras tävlingar, visningar och andra aktiviteter under mässdagarna.

- Sveriges Bageri & Konditorimässa är ett unikt forum och höstens stora händelse för hela bageri- och konditoribranschen, säger Martin Lundell på branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer som har arrangerat tävlingen Årets Konditor i 25 år.

- Nu är det hög tid för bagarna att få visa sina hantverkskunskaper, så vi ser extra mycket fram emot premiären för Årets Bagare.

Mer om mässan på:
www.sverigesbagerimassa.se