Skip to main content

Bli medlem – Företag

 cykelhandlarna medlemmar i butikerna

Genom att vara medlem i Butikerna blir din vardag lite enklare. 

Om din verksamhet tillhör någon av de branschorganisationer som är anslutna till Butikerna, så rekommenderar vi att du kontaktar din branschorganisation och blir medlem där. Då har du någon som kan din bransch och kan driva branschspecifika frågor. Genom ett medlemskap i din branschorganisation är du automatiskt ansluten till Butikerna och får då också tillgång till alla våra förmåner utan extra kostnad. 

Om din verksamhet inte passar in i någon av våra anslutna branschorganisationer är du givetvis hjärtligt välkommen som direktansluten medlem i Butikerna. Men observera att vi inte alltid har möjlighet att driva dina branschspecifika frågor, utan i första hand måste fokusera på de frågor som är gemensamma för handeln och butiksägare generellt.

Du har stora möjligheter att förbättra lönsamheten i din verksamhet

Genom att ta del av våra förmåner kan du spara tusentals kronor varje månad. Du väljer själv vilka förmåner du vill utnyttja utifrån vad som passar dig och din verksamhet. Exempel på förmåner som sparar mycket pengar åt våra medlemmar är kortinlösenavtalet som är ett av marknadens lägsta, samt vårt fraktavtal som vi har.

Du får ökad trygghet i vardagen

Hos oss finns alltid någon att ringa om du behöver råd och stöd. Vi på de olika branschorganisationerna står redo att hjälpa dig med det vi kan. Genom vår säkerhetschef eller våra jurister kan du vara bättre förberedd inför olika situationer som kan uppstå i verksamheten och du kan delta i våra utbildningar.

 

bowlinghallar medlem butikerna

 

För att som företagare bli medlem i Butikerna och få ta del av de förmåner vi erbjuder finns det två vägar att gå:

Via din branschorganisation
Kontakta din branschorganisation direkt för mer information. Avgiften varierar mellan de olika branschorganisationerna, men oavsett vilken du tillhör så blir du automatiskt ansluten till Butikerna utan extra kostnad. Vilka de anslutna branschorganisationerna är samt kontaktuppgifter till dem hittar du under kontakt.

Direktmedlem i Butikerna
Passar inte din verksamhet in i någon av våra anslutna branschorganisationer så kan du bli direktansluten medlem hos oss. Avgiften, som är uppdelad på två delar, varierar beroende på hur stor omsättning din verksamhet har. 

Medlemskapet gäller per kalenderår, det vill säga från 1 januari - 31 december. Medlemskap kan överlåtas, men återbetalas inte. Avgiften faktureras årsvis.

Avgiften är avdragsgill

Medlemsavgiften för en direktansluten medlem är 150 kronor per år och är samma för alla.
Därutöver betalar du en avdragsgill serviceavgift enligt följande:

Årsomsättning och avgift 2024

  • Omsättning mindre än 3 Mkr. Avgift 2 700 kronor per år
  • Omsättning mellan 3 Mkr - 6 Mkr. Avgift 4 620 kronor per år
  • Omsättning mellan 6 Mkr - 10 Mkr. Avgift 6 490 kronor per år
  • Omsättning mellan 10 Mkr - 20 Mkr. Avgift 8 440 kronor per år
  • Omsättning mellan 20 Mkr - 40 Mkr. Avgift 10 660 kronor per år
  • Omsättning mer än 40 Mkr - enligt offert.

För mer information om direktmedlemskap, kontakta Berit Gibbs på kansliet på 08-505 970 00.

Ansökan_medlemskap_2024.pdf

 

 direktansluten medlem butikerna