Skip to main content

Nyhetsarkiv

Offensiv duo som satt Sibylla på kartan i Örebro

Jonas och Andreas Wikström

Andreas och Jonas Wikström, som driver Sibyllaköken Hålet i väggen och Bettorp i Örebro, har utsetts till "Årets Sibyllingar" 2013. Priset delas varje år ut till den franchisetagare som gjort det bästa jobbet för att stärka den egna rörelsen men även bidragit till gemenskapen och utvecklingen inom kedjan.

Jonas och Andreas är mer eller mindre födda in i branschen. Pappa Wikström drev länge en nu riven Sibylla vid centralstationen i Örebro och där fick bröderna sina första snabbmatserfarenheter under ungdomsåren. Sedan 2004 driver de med stor framgång "Hålet i väggen" i centrala Örebro – ett klassiskt vattenhål för hungrande nattfirare – och 2012 beslutade de sig för att även investera i en stor, modern Sibyllarestaurang i Bettorp i utkanten av staden. Satsningen har burit frukt och Sibylla Bettorp är idag en av de större enheterna inom Sibyllakedjan.

Värdefull bekräftelse
Den fräscha restaurangen har gjort att många nya örebroare fått upp ögonen för Sibylla. Samtidigt har de behållit sitt engagemang för "gamla" Hålet i väggen, som fortsätter att leverera goda resultat år efter år.
Utmärkelsen är ett kvitto på att vi gjort och tänkt rätt. Vi jobbade hårt och länge med nyetableringen i Bettorp, och med facit i hand har det visat sig vara en helt riktig satsning, säger Andreas.
Vi är självklart otroligt stolta över att få den här utmärkelsen. Det visar inte minst att det är många inom Sibyllakedjan som ser och uppskattar det vi gör.

Juryns motivering:
Årets Sibyllingar får priset för modet att satsa och våga investera. Med gott resultat har deras nya restaurang drivits med både hjärta och hjärna. Med bevisat gott ledarskap, affärsmässighet och en härligt positiv inställning har pristagarna både lyckats med sin nya restaurang och samtidigt varit långsiktigt framgångsrika med sitt "gamla" Sibyllakök. Förmåga att skaffa sig värdefulla insikter och dra nytta av andras erfarenheter inom kedjan, är andra faktorer som bidragit till deras framgång.