Skip to main content

Nyhetsarkiv

Oh dear, vilken pizza-vinst!

Pizza 450

Det blev Frida Ceveryd från Stantons Breareds Torg i Varberg, som vann finalen i Pizza-SM 2014 med sin skapelse "Dear deer". Övriga finalister var Daniel Örkmez från Delibruket Flatbreadsom tävlade med bidraget "Korvhantverk", som bland annat innehåller Fänkålssalsciccia, örtkonfiterad portabello och syltat/karamelliserad rödlök. i Sundbyberg och Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante som tävlande "Calzone con Riccotta", en toppad Calzone på surdeg och som innehåller bland annat vindelrökt sidfläsk, salami och västerbottenost. Rena rama delikatesserna alltihop!

Finalen avgjordes under GastroNord på Stockholmsmässan den 6 maj och leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.

Så här löd juryns motivering som lästes upp av Årets Kock 2012 Klas Lindberg:

- En tävlingsinsats som präglades av organisation, känsla för detaljer, noggrannhet och en stor kärlek för hantverket. Det blev helt enkelt två riktigt "jävla" goda pizzor.

Frida Ceveryds vinnarpizza kallade hon "Dear deer" och den innehåller bland annat hjortinnerfilé, syltad rödlök och palsternackscreme.

- Jag var med och tävlade förra året och kom tvåa. Efter finalen tänkte jag att aldrig mer men i samband med en resa till Sälen i vintras började jag fundera på ett nytt recept. Jag tänkte att det är ju snopet att ställa upp en gång och komma tvåa. Jag ville ha revansch och det fick jag, säger Frida. Fantastiskt kul!

I finalen fick de tre finalisterna dels baka sin egenkomponerade pizza samt en pizza utifrån en färdig ingredienskorg. Bedömningen av pizzorna gjordes av den namnkunniga juryn Malin Söderström, krögare Moderna Muséet, Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin och vinnare Årets Kock 2012, och Ulrika Brydling, som driver Brydlings på Åhléns i Stockholm och ledare för det svenska Juniorkocklandslaget 2006. Även 2010 och 2011 års vinnare i Pizza-SM David Smith och Tony Gerasovski samt Michel Arvblom, internationell pizzamästare, satt med i juryn.

Pizza-SM är en årligt återkommande tävling som arrangeras av tidningen Fast Food Magazine tillsammans med några av branschens viktigaste aktörer. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Pizza-SM väcker stort engagemang och uppmärksamhet bland folk och i media.

Se mer här:

http://www.trippus.se/web/presentation/web.aspx?view=category&evid=oNrmLkGpxwzQPI9hWw3J2Q==&ecid=1OBsGt0m/yLeJ20XBHF11w==&ln=swe&template=desktop#sthash.6Nicdc5j.dpuf