Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nu ska det spelas spel!

spelhög 2 mindre

Nu har juryn för Årets spel en massa roliga stunder framför sig. De ska nämligen spela närmare 45 spel och utse vinnare i tre klasser. De nominerade spelen kommer att avslöjas i mitten av augusti och vinnarna i mitten av oktober.

Vilka spel får vara med?

- Spel som lanserats eller kommer att lanseras i år i första hand, men även spel som kom ut på marknaden förra året kan få delta. Likaså kan nyrelanserade spel delta om betydande förändringar skett, säger Lena Hedö, informationschef på branschorganisationen Leksakbranschen.

- Varje företag får delta med obegränsat antal spel. Det måste dock finnas en distributionskanal till handeln.

Det finns tre klasser att tävla i: barnspel, familjespel och vuxenspel. Gränserna mellan klasserna är ibland svåra att exakt definiera, varför spelleverantörerna ombeds att komma med ett klassificeringsförslag. Dock har juryn rätt att ändra klass om de finner det lämpligt. Inga andra utmärkelser förutom de tre klasserna ovan kommer att utses.

Tre "guldtärningar" delas ut, en i varje klass. Juryn består av opartiska och spelkunniga personer som lägger ner ett omfattande arbete på att åstadkomma en rättvis bedömning. I år har juryn fått ett tillskott och Lena Hedö tipsar intresserade om denna blogg:

http://minbebis.com/blogg/soontobe/arets-spel/