Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nu kan fler butiker ta emot mobila betalningar

 MG 3308

Ytterligare 4 000 handlare ges möjlighet att ta emot betalningar via mobil i och med att Butikerna tecknat ett ramavtal med Seamless om den mobila betalningslösningen SEQR.
- Det är viktigt att man som butiksägare öppnar upp för alla kunder, även för dem som vill betala med mobilen, säger Bengt Hedlund, vd i Butikerna.

Med den kompletta betalappen SEQR kan alla medlemmar i Butikernas sju branschorganisationer erbjuda en alternativ betallösning till sina kunder som för länge sedan hittat till mobilen. Butikerna har nyligen gjort ett ramavtal med Seamless som tillhandahåller SEQR.

– Företagen kan sänka sina transaktionskostnader samtidigt som deras kunder tar del av alla mervärdestjänster utöver just mobil betalning. Vi har byggt in lojalitetsbyggande funktioner såsom koppling till kundklubb och erbjudanden speciellt utvalda för våra gemensamma kunder, säger Peter Fredell, vd i Seamless.

Butikernas mål är alltid att skapa bra förutsättningar för medlemmarna. SEQR innebär stora besparingar och ökad säkerhet samtidigt som handlarna får tillgång till en ny marknadsföringskanal anpassad för deras kunders behov.

- Vi ser flera fördelar för våra organisationers medlemmar. Inte minst den att visa att man är nutidsinriktad. Att man är en butik som tar vara på möjligheten att hantera mobila betalningar. Detta kommer att förändra betalningsmarknaden på ett positivt sätt, säger Bengt Hedlund.