Skip to main content

Nyhetsarkiv

Robotgräsklipparen är sommarens hetaste elektronikpryl

roborklipppare

Under sommarperioden är konsumenterna generellt mer återhållsamma i sin elektronikkonsumtion. Det som ändå lockar konsumenterna att handla elektronik är starkt kopplat till hälsa, utomhusaktiviteter och bekvämlighet. Den hetaste elektronikprodukten under sommaren är robotgräsklipparen. Det visar Teknikbarometern som tagits fram i ett samarbete mellan Prisjakt och HUI Research.

För andra gången har Prisjakt lämnat ut sin statistik för analys av konsumentbeteende gällande hemelektronik på nätet. Teknikbarometern visar att konsumenterna spås shoppa elektronikprodukter kopplade till utomhusaktiviteter, hälsa och bekvämlighet under sommaren. De hetaste sommarprodukterna inom respektive område är trådlösa högtalare, fitnessarmband/smartwatches och robotgräsklippare.

– Det finns en stark hälsotrend bland svenskarna idag som driver köpintresset och konsumtionen av hälsoelektronik. Under sommarmånaderna, när fler svenskar flyttar träning och motion utomhus, vill de ta med sig elektroniken ut, vilket gör att köpintresset och hälsotrenden förstärks ytterligare under denna period, säger Lena Larsson, vd på HUI Research.

Elektronikhandeln är en bransch i ständigt behov av nya innovativa produkter för att skapa köplust. När innovativ teknik och design träffar rätt blir genomslagskraften enorm. Nu står tv-branschen inför ett teknikskifte som kommer att förändra vårt tv-tittande, nämligen det nya tv-formatet Ultra HD (UHD). Under maj månad stod UHD-tv redan för 17 procent av det totala antalet besök från Prisjakt ut till e-handlare på tv-apparater. Det starka intresset för UHD-tv kommer att förstärkas ytterligare när medieutbudet i Ultra HD ökar.

– Konsumenternas köpintresse för det nya tv-formatet Ultra HD-tv ökar stadigt och sommarens fotbolls-VM kan komma att agera katalysator för den nya standarden. Populariteten förklaras av att priserna har sjunkit kraftigt, vilket är en förutsättning för att vanliga konsumenter ska bli intresserade. Idag kan man få en 50 tums Ultra HD-tv från en av de stora tillverkarna för under 11 000 kr, säger Emil Hansson, vd på Prisjakt.