Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sveriges första "matpark" öppnas i centrala Stockholm

trucks 450

Gatmat heter företaget som har fått det unika uppdraget av Stockholms Stad att i anslutning till Brunkebergstorg etablera Sveriges första matpark – Elefantens Matpark.

Elefantens Matpark öppnar kommer att kunna erbjuda sina besökare ett varierat matutbud från mobila matförsäljare, barer, DJs och en större musiksatsning i samarbete med bokningsbolaget Luger.

- Det känns fantastiskt att få vara med och skapa Sveriges första matpark på det lite undangömda Brunkebergstorg, en plats som länge förtjänat lite upprättelse, säger Martin Lagerberg, en av grundarna till matparken.

Elefantens Matpark erbjuder en fast punkt för Stockholms mobila matförsäljare med 4-6 parkeringsplatser. Verksamheten kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och kommer förutom food trucks innehålla en restaurangpaviljong, bar, sittplatser för 250 besökare och en scen. I den del av parken som inte tas i anspråk av maten planeras ett ambitiöst kulturellt program.

- I samarbete med bokningsbolag, Kulturförvaltningen och andra aktörer kommer vi att fylla parken både dag- och kvällstid med aktiviteter, musik och upplevelser. Det blir podcastsändningar, livespelningar, after works, dj-set, designmarknader och massa annat, menar Martin Lagerberg.

Projektet genomförs med stöd av Stockholms Stad och gestaltas av designstudion Guringo.

Planerat premiärdatum är fredagen den 27 juni. Läs mer på: http://gatmat.se