Skip to main content

Nyhetsarkiv

Skrållan och Pippi i samma företag

MagtoysMicki

Tidigare i veckan blev det officiellt att två fina svenska leksaksföretag blir ett. Micki Leksaker AB köper Magtoys AB. Och hela branschen verkar nöjd.

- Det är en historisk dag för oss att få lämna över detta fina företag till Micki Leksaker, säger Magnus Stuart som tillsammans med sin fru Kerstin drivit Magtoys i 35 år.

- Vi ska jobba kvar det närmaste året. Sedan får vi se vad vi hittar på.

Jonas Aronsson, vd på Micki Leksaker och tredje generationen i företaget, ser stora möjligheter att på olika sätt utveckla försäljning och produktutveckling i och med köpet av Magtoys.

- Ledningen ska under de kommande månaderna säkerställa att alla styrkor och fördelar i de båda verksamheterna noga tas tillvara in i framtiden. Vi är glada att ha Magnus och Kerstin med oss i detta arbete.

Lena Hedö på Leksaksbranschen är också positiv till att dessa två företag blir ett.

- Jag är glad att Magtoys hamnar hos Micki som är ett mycket seriöst företag som arbetar långsiktigt. Det borgar för en fortsatt bra framtid för Magtoys varumärken däribland Skrållan som är vår svenska stolthet.

Magtoys grundades 1926 och har sedan dess haft leksaker i sortimentet. Magtoys AB är idag en leksaksgrossist som är specialiserad på klassiska leksaker. Dockan Skrållan är det mest kända varumärket.

Micki Leksaker AB grundades 1944 av Georg Aronsson och drivs nu i tredje generationen. Huvudkontor, tillverkning, lager, design och produktutveckling ligger då som nu i Gemla i Småland.

På bilden ses Magnus Stuart (till vänster) och Jonas Aronsson.