Skip to main content

Nyhetsarkiv

Vinnaren korad i årets Hamburger-SM

Joel Kakavand från Göteborg är 2014 års svenska hamburgermästare, efter att han i fredags kammade hem segern i Hamburger-SM med sin hamburgare "3 x lök" som förutom lök bestod av tryffel och ostronskivling. Hamburger-SM arrangeras av hamburgerkedjan Max och har genomförts sedan 2007.

Tävlingen har pågått på Instagram sedan i maj och av de cirka 300 bidragen som kommit in gick fem vidare till final, som alltså idag avgjordes i Stockholm. I juryn satt Max VD, Richard Bergfors, den amerikanska hamburgerexperten George Motz, journalisten Jennie Hammar och konditorn Dorotea Malmegård.

– Jag är så otroligt glad att jag vann. Konkurrensen var väldigt tuff bland finalisterna, alla hade bra bidrag. Sedan var det såklart nervöst att laga burgaren till den duktiga juryn, säger vinnaren, Joel Kakavand.

Juryns motivering till vinnarburgaren löd som följer: Med originalitet, mod och en perfekt balans mellan syrligt och sött, var Joels burgare en klar vinnare.

– Alla finalister har visat upp otroligt imponerande bidrag, men vi alla föll speciellt för Joels hamburgare. Smaken av tryffel och lök stack ut och den var både snygg i presentation och väldigt, väldigt god, säger Richard Bergfors, juryns ordförande och VD på Max.

2014 års svenska hamburgermästare Joel Kakavand får en resa till New York med sin flickvän och en guidad hamburgertur av burgerexperten och jurymedlemmen George Motz.

Vill du laga Joels hamburgare? Här är receptet:

Kött: Mald högrev.
Dressing: Tryffelaioli
Bröd: Friscobröd
Övriga ingredienser: Ostronskivling, bacon, två olika sorters cheddarost, grön tomat, lök, karamelliserad lök och syrad lök. Serveras med pommes gjorda på sötpotatis.