Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sveriges bagare hjälper barn med cancer

Sveriges bagare & konditorer inleder nytt samarbete med Barncancerfonden för att fortsätta kampen mot barncancer.
Varje år insjuknar runt 300 barn i Sverige i cancer. Barncancerfonden är helt beroende av gåvor från företag och privatpersoner för att kunna finansiera forskning inom barncancer och ge råd och stöd till drabbade familjer. Idag överlever ungefär 80 procent och med rätt stöd kan vi gemensamt öka den siffran.


Runt om i landet har bagerierna och konditorerna nu möjlighet att vara med och bidra på initiativ från Sveriges bagare & konditorer. Chokladsigill, brödgördlar och tårtbrickor har tagits fram. Genom dem skänks 3, 5 respektive 10 kronor direkt till Barncancerfonden. Kampanjen är inte knuten till en specifik tidsperiod utan löper på och startar i samband med Sveriges Bageri- och Konditorimässa, 18-20 september i Kista.

– Från och med nu vill vi se hela Sverige vara med och baka med hopp. Tillsammans kan vi med tårtor, goda bröd och bakelser hjälpa till i kampen mot barncancer, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

– Behovet av fortsatt barncancerforskning är enormt. Den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år är just barncancer. Varje gåva gör skillnad och det gläder oss att Sveriges bagare & konditorer nu också är med i kampen mot barncancer, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.