Skip to main content

Nyhetsarkiv

Snart dags för Sveriges största mässa för de minsta (och deras föräldrar)

"underBARA BARN" är den grafiska beteckningen på den mässa som äger rum i Älvsjö den 3-5 oktober. Enligt arrangören Kickie Jansen kännetecknas den av den friska blandningen mellan allvar och lek. Målgruppen är barn upp till sex år och deras föräldrar.

- Vi är så mycket mer än en babymässa, även om det alltid kommer att vara så att de första månaderna i våra barns liv är de alla föräldrar vill lära sig mest om, säger Kickie Jansen, som nu arrangerar sin tolfte underBARA BARN sedan starten 2003.

Hon beskriver mässan som unik på flera olika sätt: dels som företeelse i sig med en härlig mix av inspiration, kunskap, aktiviteter och shopping. Dels som en av de få mässor inom temat som under de senaste tre-fyra åren kunnat visa upp en positiv besökarstatistik.

Stor vikt läggs vid seminarieprogrammet.

- Den välkände psykiatrikern Ben Furman berättar under rubriken "Kommunikation med barn och ungdom" om praktiska hjälpmedel som stärker kontakten med barnet och gör barnuppfostran roligare. Kollegan Monica Nyström är här för att prata om "Barn i sorg", något av det mest svårhanterliga en förälder kan tänka sig. Experter från Kemikalieinspektionen håller föredrag om gifter och miljöfarliga ämnen och Sara Begner tipsar om vad som bör tänkas på när det gäller mat för barn. Det kommer att talas papparoller och mammaroller och i andra änden bjuder vi på bebisyoga och babyrytmik. Så nog finns här något för alla, säger Kickie.

Väntat antal besökare är strax över 15 000 vuxna. På plats finns det över 120 utställare.