Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sara Aasum Hultberg är Årets Konditor 2014

a070510e02924909 800x800ar

Sara Aasum Hultberg, 24 år, från Stockholm tog hem segern i Årets Konditor och är därmed svensk mästare i konditori.

Juryn, som har utvärderat konditorernas finalbidrag efter smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet, korade  Sara Aasum Hultberg till Årets Konditor, tillika svensk mästare i konditori med motiveringen:

"I en tidspressad insats utmanades teknik och yrkeskunskap, som ändå visade upp perfektion. Med fantastiska smaker togs gräddbakelsen till en ny nivå och de eleganta petit fourerna imponerade på juryn."

Inför publik och jury på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm har fem finalister i Årets Konditor mästerligt skapat unika bakverk inom flera kategorier. Sara Aasum Hultberg, utmärkte sig i samtliga kategorier och segrade med Glasstårta: Isprinsessa, Petit four bricka med fem olika petit fourer, Gräddbakelse: Gräddbakelse 2.0, Tårta: Björnbär/Gianduja (browniebotten med björnbärspannacotta, hasselnöt och vaniljmousse).

– Det här känns superhäftigt! Jag vet att alla tävlande har lagt ner sin själ i träning och förberedelser. Konkurrensen har varit en stenhård. Därför känns det extra roligt att vinna idag. Det är en ära att få bära titeln Årets Konditor, säger Sara Aasum Hultberg.

Sara är uppvuxen i Arvika och arbetar idag på Taverna Brillo i Stockholm. Hon har arbetat som konditor i fyra år. Detta var första gången Sara tävlade i Årets Konditor.

Som vinnare av Årets Konditor 2014 bär Sara Aasum Hultberg den åtråvärda mästartiteln Årets Konditor och representerar branschen under ett års tid.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har sedan 1988 arrangerat den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor för att lyfta fram det mästerliga hantverk som dagligen sker på landets konditorier. Dessutom stimulerar tävlingen till framsteg och kreativitet inom branschen. De bästa konditorerna från hela landet ansöker till tävlingen för att göra upp om den eftersträvansvärda titeln Årets Konditor – tillika Svensk mästare i konditori.

I Årets Konditor 2014 fick den stora publiken bevittna när Sveriges bästa konditorer tillsammans levererade var sin trevåningstårta, skapade petit fourer samt tillverkade gräddbakelser och glassuppsättningar i mästarklass.

– De utmejslade hantverken, perfektionen och professionaliteten som finalisterna har visat upp idag är ögonbrynshöjande. Årets finalistfemma har varit unik av sitt slag. Vilken uppvisning! Det var en tuff match för segraren, men hon utmärkte sin skicklighet i samtliga kategorier, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

På andra plats kom Mattias Lundahl, 37 år, från Malmö
På tredje plats kom Per Bäckström, 42 år, från Stockholm
På delad fjärdeplats kom Fredrik Otterberg, 23 år, från Växjö och Sofie Nilsson, 22 år, från Stockholm.