Skip to main content

Nyhetsarkiv

Kaffekapselmaskinen årets julklapp enligt oddsen

Med tre veckor kvar till att Handelns utredningsinstitut (HUI) presenterar Årets julklapp 2014 öppnar det åländska spelbolaget Paf för spel på tänkbara vinnare. Kaffekapselmaskinen är enligt oddsen årets favorit, tätt följd av videostreamingtjänsten, välgörenhetsdonationen och löpskorna. Lägst sannolikhet att vinna har teppanyakihällen och husdjuret.

Pafs oddssättare gör bedömningen att kaffekapselmaskinen gått från att vara något dyrt, exklusivt och ovanligt till att nu vara en folklig och lättillgänglig produkt. Därför favorittippas kaffekapselmaskinen som årets julklapp till oddset 4.00 gånger pengarna.

- Kaffekapselmaskinen är en lättanvänd produkt som tilltalar alla ålderskategorier, från ynglingen som flyttar hemifrån till en kafferepande pensionär. Tillverkarna har varit skickliga med produktutvecklingen och erbjuder idag produkten i olika priskategorier och utföranden. Att svenskarna dessutom är ett av världens mest kaffedrickande folk gör ju inte saken sämre. Därför bedömer vi på Paf att kaffekapselmaskinen har en oerhörd julklappspotential, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef på Paf.

Andrahandsfavorit att utses till årets julklapp är videostreamingtjänsten som på kort tid fått en enormt stor kulturell betydelse och genomslagskraft i Sverige. Videostreamingtjänstens segertåg kanske exemplifieras tydligast av det faktum att uttryck som "sträcktittning" och "tv-serie-abstinens" blivit mer eller mindre vedertagna. Oddset på videostreamingtjänsten uppgår till 6.00 gånger pengarna.

På delad tredje plats återfinns välgörenhetsdonationen och löpskorna som ger oddset 7.50 gånger pengarna vardera. Två julklappsalternativ som återspeglar de globala makrotrenderna filantropi och hälsa.

- Andra intressanta spelbara alternativ hos oss på Paf är annars korvstoppartrendens heliga graal köttkvarnen, det hälsomedvetna träningsarmbandet, den uppseendeväckande selfiestaven och den omdebatterade ROT- och RUT-tjänsten. Fyra aktuella julklappsalternativ som ger mellan 10.00 och 50.00 gånger pengarna i odds, säger Mattias Lindquist.

Pafs oddssättare bedömer efter noggrann analys att teppanyakihällen och husdjuret är de två alternativ som har lägst sannolikhet att utses till årets julklapp. Skulle något av alternativen vinna ger det hela 75.00 pengarna i odds.

HUI utser Årets julklapp 2014 tisdagen den 25 november. Förra året vann råsaftcentrifugen.