Skip to main content

Nyhetsarkiv

ICA testar e-handel i Östergötland

Fyra ICA-butiker i Östergötland blir först i Sverige med att testa ICAs e-handelslösning. Redan idag är flera ICA-butiker igång med e-handel men det här är första gången kunderna får testa ICAs egen e-handelsplattform.

De fyra pilotbutikerna är ICA Nära Boxholm, ICA Nära Fornåsa, ICA Nära Tjällmo och ICA Supermarket Åtvidaberg.

- Vi har tagit fram en e-handelslösning som är enkel och inspirerande. Men nu kommer vi inte längre i utvecklingen utan hjälp från kunderna och ICA-handlarna. Vi har lång erfarenhet av att affärsutveckla tillsammans med våra kunder i Östergötland, bland annat testade vi ICA-Kortet och Personliga erbjudanden här, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.

Butikernas e-handelserbjudande kommer se olika ut beroende på butikens sortiment, och ICA-handlarna väljer själva om de ska erbjuda utkörning eller bara utlämning av varorna i butik. Upphämtning i butik har varit en framgång på flera internationella marknader.

Varuplock sköts i butiken och gör att butiken kan utnyttja befintliga lokaler och personal. Precis som i alla ICA-butiker sätter handlaren priserna till kund, och priset på varor och e-handelstjänsterna varierar därför.

Under de närmaste månaderna kommer plattformen utvecklas tillsammans med kunderna och handlarna. Nya funktioner kommer att kopplas på successivt, och under nästa år kommer fler handlare få möjlighet att ansluta sig.