Skip to main content

Nyhetsarkiv

Lek och leksaker spelar en vital roll för barnets utveckling

Visste du att barnläkare rekommenderar att barn spenderar minst 60 minuter om dagen med att leka? Eller att barn som har tillgång till en mängd olika leksaker når högre nivåer av intellektuell prestation? Dessa och andra fakta om den viktiga roll som leksaker och lek har för sund utveckling har presenterats som en del av en branschgemensam kampanj från Toy Industry Association (TIA) på www.TheGeniusOfPlay.org.

- Att leka är inte en lyx. Det är en kritisk komponent för en hälsosam och uppfyllande barndom, säger Ken Seiter, TIAs vice vd för strategisk kommunikation. Leksaker - som är lekens redskap - främjar utvecklingen av livslång kognitiv, social, emotionell kompetens och fin och grovmotorik. Lek lindrar även stress, stärker familjeband, och formar dagens barn till morgondagens ledare.

Kampanjen har utvecklats med input av TIA-medlemmar, branschfolk, lekfokuserade organisationer och akademiker. TIA tillfrågade också Millennial- och Generation X-föräldrar om deras livsstilar, åsikter om lek, köpvanor och inköpsbeslut. Undersökningen visade att 95 procent av föräldrarna är överens om att tid att leka tillsammans som en familj förbättrar relationen mellan barn och förälder. Föräldrarna uppgav också att de vill ge sina barn lekmöjligheter som gör det möjligt att utforska genom fantasi och nyfikenhet.

Föräldrar och vårdnadsgivare, lärare och pedagoger uppmuntras att besöka TheGeniusOfPlay.org, där de kan se en fängslande 60-sekunders video som visar fördelarna med lek och även dela den via sociala medier. Videon visar barn som använder leksaker och är engagerade i lekar som hjälper dem att navigera världen på ett uppfinningsrikt - och ibland överraskande - sätt. Mer ingående information om värdet av att leka finns på ToyInfo.org, TIA: s konsumentwebbplats.

- GeniusOfPlay.org lanserades på uppdrag av hela leksaksindustrin som arbetar året om för att skapa säkra, innovativa och pedagogiska leksaker som gynnar barn runt om i världen, säger Carter Keithley, vd och koncernchef på TIA. Vi ser fram emot att växa med kampanjen 2015 och framåt, eftersom vi samlar nya spelrelaterade data från tredjeparts-experter och eftersträvar att engagera konsumenter och barn ytterligare.