Skip to main content

Nyhetsarkiv

Fri, frisk och framgångsrik? - En bok om småföretagares hälsa och arbetsmiljö

"De är eldsjälar och entusiaster som tuffar på och ofta finner lösningar. Man får inte vara sjuk som småföretagare och då håller man sig på något konstigt sätt frisk också".

Så beskriver Eva-Britt Hulth småföretagarens vardag. Hon är författare och föreläsare kring småföretagsfrågor och en av de som får ge röst åt småföretagandets villkor i boken" Fri, frisk och framgångsrik? Om småföretagares hälsa och arbetsmiljö".

Boken summerar Arbets- och miljömedicins arbete i småföretag och publicerades 2002 men är lika aktuell fortfarande i ett land där av majoriteten av företagen har färre än 50 anställda och där allt fler ska göra mer på kortare tid och med färre händer.

Företagaren och företagarens medarbetare skapar tillsammans en unik miljö för sitt arbete. Att starta och driva småföretag blir ofta en del av en livsstil där företaget alltid kommer i första hand. Men hur går det då med det som inte har med produktionen att göra? Som hur företagaren och medarbetarna mår? Eller har det kanske med produktionen och ekonomin att göra?

Från antikhandlaren till IT-företagaren
Boken handlar om hur man kan gå tillväga för att skapa en riktigt bra miljö i ett småföretag och se till att varje individ mår bra och är frisk. Vi serveras 15 porträtt av småföretagare, ett regionalt skyddsombud oc h ett statsråd som alla lever med och arbetar i småföretag. På ett personligt sätt bjuder de på sina erfarenheter och tankar kring utmaningarna i småföretagarens vardag.

- Friska motiverade och kompetenta medarbetare är en förutsättning för att ha nöjda kunder. Och nöjda kunder är en förutsättning för att ett företag ska bli lönsamt. Men hur gör man då för att komma dit? I boken finns både erfarenheter och inspiration att ta till sig för alla som är intresserade av sambandet mellan god arbetsmiljö, god hälsa och goda prestationer, säger
Annika Gelin som skrivit boken tillsammans med Anette Holm.

Här hittar du boken:
Norstedts juridik
bokus.com