Skip to main content

Nyhetsarkiv

Handlaren sätter in och kunden tar ut – nytt avtal mellan Butikerna och Re:cash

Recash 450

Det handlar om lokal cirkulation av kontanter och för konceptet svarar företaget Re:cash som Butikerna nu sluter ett avtal med. Därmed får cirka 4 000 handlare en förmånlig möjlighet.

Lokal cirkulation uppnås genom att handlaren deponerar sin dagskassa i en uttagsautomat. Kontanter görs då tillgängliga för konsumenten och uttaget belopp sätts in på handlarens konto. På så sätt cirkuleras kontanter lokalt med flera positiva effekter; inga värdetransporter och därmed mindre miljöpåverkan samt minskade kostnader för kontanthantering. Tjänsten uttag kan göras tillgänglig på mindre orter och i butiker som i dag inte har förutsättningarna för en bankomat.

Bakom Re:cash återfinns två av grundarna till Kontanten AB, med över tio års erfarenhet från den nordiska kontantmarknaden och drift av närmare 1 000 uttagsautomater.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Butikerna och deras branschorganisationer. Genom avtalet får vi en möjlighet att adressera Butikernas medlemmar med vårt erbjudande under relegerade former och med ett färdigt avtalspaket, säger Patrick Nordwall, en av ägarna till Re:cash.

- Det är verkligen en möjlighet för många handlare att såväl förenkla sin egen kontanthantering som att ge kunderna utökad service, säger Bengt Hedlund, vd i Butikerna.