Skip to main content

Nyhetsarkiv

Två nya avtal under en och samma vecka: Kontanthantering och e-handelslösning

Starweb release 450
Under en och samma vecka har Butikerna/Svensk Servicehandel & Fast Food, slutit två nya avtal med förmånliga erbjudanden till sina medlemmar. Det ena handlar lokal cirkulation av kontanter och det andra om e-handelslösningar. Och inte nog med det – ytterligare ett avtal är på väg att skrivas under.

Det första avtalet är med företaget Re:cash och kan enkelt beskrivas som att handlaren sätter in och kunderna tar ut. Lokal cirkulation av kontanter som uppnås genom att handlaren deponerar sin dagskassa i en uttagsautomat. Kontanter görs då tillgängliga för konsumenten och uttaget belopp sätts in på handlarens konto. På så sätt cirkuleras kontanter lokalt med flera positiva effekter; inga värdetransporter och därmed mindre miljöpåverkan samt minskade kostnader för kontanthantering. Tjänsten uttag kan göras tillgänglig på mindre orter och i butiker som i dag inte har förutsättningarna för en bankomat.

Nästa avtal ger medlemmarna ett bra verktyg för ökad närvaro på nätet. Tillsammans med Starweb E-handelslogik AB får man nu en möjlighet att synas bättre och göra mer på internet. Framtiden ligger i att utnyttja alla kanaler och många butiker behöver just detta för att lyckas.

Fyra av fem handlar på nätet idag. Traditionella butiker gör därför klokt i att överväga om och när man ska ta steget till att komplettera butiksförsäljningen med internetförsäljning. Med hjälp av det här avtalet får man en riktigt förmånlig möjlighet. Har man redan e-försäljning bör man ändå jämföra vad man får ut mest av.

Så gott som alla har en hemsida. Vill man börja sälja varor på nätet så måste man då bygga om denna vilket kan bli både krångligt och dyrt. Det kan vara bättre att börja om från skratch i stället. Skrota den gamla och bygga upp en ny som då även innehåll ett snyggt och bra e-handelsverktyg till ett riktigt bra pris.