Skip to main content

Nyhetsarkiv

Pressbyrån främjar pressfriheten

På söndag den 3 maj firar Pressbyrån Pressfrihetens dag, syftet med dagen är att hedra de uppoffringar som gjorts runt om i världen för pressfrihet. Press, magasin och pressfrihet ligger i Pressbyråns kärnverksamhet och byrån har genom historien alltid arbetat hårt för att få ut nyheter och tryckta medier till svenska folket.

– Tidningar och magasin är en stor del i vår kärnverksamhet och vi jobbar aktivt med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Vi kommer fira dagen med halva priset på alla magasin och vi hoppas att fler kommer kunna ta del av det som skrivs, säger Annamaria Carnemark, marknadschef på Pressbyrån.

Yttrandefriheten tillhör den mest grundläggande fri- och rättigheterna i ett demokratiskt samhälle. Den innebär möjligheten att uttrycka sin åsikt och bilda opinion i olika frågor. För att rätten att yttra sig även ska få spridning är företag som Pressbyrån viktiga för att tryckt media ska kunna distribueras. Att många ges möjlighet att läsa är också en förutsättning för att journalister ska kunna fortsätta att genomföra sitt viktiga arbete.

– Allt hänger ihop, det är en kedja där alla delar är viktiga. Utan en verksamhet som vår skulle spridningen av tryckta medier begränsas, säger Annamaria Carnemark.

Pressbyrån firar Pressfrihetens dag med halva priset på alla magasin. Man kan gå in till någon av Pressbyråns 320 butiker eller handla sitt magasin online på www.pressbyrån.se och då välja bland drygt 2500 titlar.