Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ett djur för livet – och för hälsan

Manimalis är en fristående ideell organisation med syfte att öka kännedomen om sällskapsdjurens positiva effekter på människan och samhället. Man har levt ett tillbakadraget liv under några år.

- Nu kan vi, inte utan stolthet, meddela att vi är igång igen. Tack vare ett antal engagerade sponsorer kan vi fortsätta sprida information om sällskapsdjurens betydelse för människans hälsa och välbefinnande, säger Ulla Björnehammar, ordförande.

Manimalis har kommit en bra bit på väg sedan organisationen grundades 1990, men man har en del jobb kvar att göra innan våra sällskapsdjur accepteras som en naturlig del av vårt samhälle. Inom vård, skola och omsorg har man nu insett vilken god nytta alla har av vårdhundar, terapihundar och läshundar, för att nämna några exempel. Och de flesta kommuner har insett att alla assistanshundar, inte bara ledarhundar, är ett kostnadseffektivt handikapphjälpmedel.

Att klappa en katt för bättre hälsa, att träna till häst efter en stroke, att få trygghet från en utbildad hund – allt detta vet vi höjer livskvaliteten och gör människor friskare både fysiskt och psykiskt. Nu har vi möjlighet att bevaka svensk och internationell forskning och sprida information om de senaste rönen.

- Så till våra sponsorer: ett stort och varmt TACK för att ni, precis som vi, tror på djurens läkande förmåga och ser vikten av att sprida kunskap för ett mjukare och mänskligare samhälle, avslutar Ulla Björnehammar.

Fotnot:
Manimalis sponsras av: Agria Djurförsäkring, AniCura, Ceva Animal Health AB, Evidensia djursjukvård, Imazo AB, Lantmännen Doggy, Royal Canin, Sveland djurförsäkringar och Svenska Kennelklubben.