Skip to main content

Nyhetsarkiv

Satsade på närodlat och hemlagat och blev "Årets Servicehandlare"

Förra veckan stod det klart att Helena och Ulf Göök, ägare av Korv me mos i Tvååker i Halland, blev Årets Servicehandlare. Eller som priset mera högtidligt heter: Convenience Retail Awards. I motiveringen heter det bland annat att de skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden.

Far och dotter Göök övertog ett stängt gatukök av traditionellt slag som de utvecklat på ett smått unikt vis. Dels för att de tidigt satsade på sallader och smörgåsar vid sidan av det vanliga sortimentet. Men mest för att de i stort sett enbart köper in närodlade råvaror och tillverkar de flesta charkprodukterna själva. Helena och Ulf har även byggt en uteservering av imponerande stil och mått samt köpt in ett angränsade hus för att där jobba med catering och beställningar för större grupper. I grunden finns dock det lilla gatukökets själ.

- Vi vill lyfta fram Korv me mos som en långsiktig satsning och en utveckling helt i tiden. Det ligger i ett litet samhälle på landsbygden men har kunder från både när och fjärran, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food och påpekar att tanken med närproducerat verkligen visat sig vara rätt och att omsättning och lönsamhet har en positiv utveckling.

- Dessutom är det duktiga och trevliga ägare som månar om sina gäster, sina anställda och sin bygd. Vi är mycket imponerade av Korv me mos.

Priset delades ut i går kväll i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg. Den fullständiga motiveringen lyder:

"Med utgångspunkt från ett traditionellt gatukök har Helena och Ulf Göök skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden. I möjligaste mån köper de in lokala råvaror och tillagar rätterna från grunden. Dessutom har de satsat på kompletterande sortiment samtidigt som de utökat verksamheten rent lokalmässigt. Kort sagt så har Korv me mos visat att en liten ort på landsbygden inte behöver vara en begränsning för framgång i fast food-världen. Tvärtom så är detta nära nog en succé!"

Fakta om Korv me mos:

• Ligger i Tvååker med 2 500 invånare, 15 km sydost om Varberg (på vägen mot Ullared)
• Ägs av Helena och Ulf Göök
• Ytan är cirka 100 kvadratmeter med 14 sittplatser inne samt 50 ute
• Öppet 9-21 alla dagar april tom september, 9-20 sö-fre, 9-19 lö under övriga året
• Omsättningen är 6 miljoner kronor exkl moms
• 8 årsanställda inklusive ägarna
• 0340-472 14, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
• www.korvmemos.com

Övriga nominerade till tävlingen var Statoil Bärbyleden Uppsala och Direkten Nöje i Olofström.

Foto: Andréas Hylthén