Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ännu ett nytt avtal– denna gång med Sparakvittot

Butikerna har slutit ytterligare ett avtal för sina medlemmars räkning. Denna gång med Sparakvittot, den molnbaserade tjänsten för digital lagring av kvitton.

- Det handlar verkligen om att spara i dubbel bemärkelse, säger vd Bengt Hedlund.

Sparakvittot innebär att man som handlare nu kan övergå från papperskvitton till en digital, mer modern och hållbar kvittohantering. Butikens kunder kan få kvittot direkt till sin mobil, medan det oönskade kvittot slängs digitalt i Sparakvittots Greenbin, godkänd av Skatteverket. Förutom digitala kvitton ryms presentkortshantering, stämpelkort, biljetter och kuponger i Sparakvittot-appen.

Ett problem med denna kvittofria hantering har varit skatteregler, men tjänsten är sedan en tid godkänd av Skatteverket. Detta innebär dels att man sparar in på kostnader för inköp och byten av kvittorullar, men också att man tar ett stort steg för en miljövänlig kvittohantering. Papperskvitton ingår i en stor debatt då miljöfarligt ämne används för framställande av så kallat thermopapper. Här förekommer det giftiga ämnet Bisfenol A.

– Det känns jätteroligt att erbjuda Butikernas medlemmar Sparakvittot. De sparar pengar och gör miljön en tjänst, samtidigt som handlarna också kan använda våra lösningar som ett enkelt lojalitetsverktyg, säger Evelina Fredriksson på Sparakvittot.

- Vi ser två poänger med det här avtalet. Kunden kan verkligen "spara" kvittot i ordets rätta bemärkelse, fast digitalt i molnet. Extra bra då man har köpt kapitalvaror. Sedan kan man också vid småköp välja att det inte skrivs ut över huvud taget men att det ändå sparas i butikens "svarta låda", säger Butikernas vd, Bengt Hedlund.

Sparakvittot startades 2011 och ägs av bolaget Findity AB med kontor i Stockholm och Ludvika.