Skip to main content

Nyhetsarkiv

Nytt avtal ger Butikernas medlemmar bra verktyg för ökad närvaro på nätet

Butikerna har slutit ett avtal med Starweb för att ge sina 4000 medlemsföretag ett bra verktyg för att synas bättre och göra mer på internet.

- Framtiden ligger i att utnyttja alla kanaler och många butiker behöver just detta för att lyckas, menar Bengt Hedlund, vd i Butikerna.

Fyra av fem handlar på nätet idag. Traditionella butiker gör därför klokt i att överväga om och när man ska ta steget till att komplettera butiksförsäljningen med internetförsäljning. Med hjälp av det här avtalet får man en riktigt förmånlig möjlighet. Har man redan e-försäljning bör man ändå jämföra vad man får ut mest av.

- Så gott som alla har en hemsida. Vill man börja sälja varor på nätet så måste man då bygga om denna vilket kan bli både krångligt och dyrt, säger Bengt Hedlund som rekommenderar att man börjar om från skratch i stället.

- Skrota den gamla och bygg upp en ny som då även innehåll ett snyggt och bra e-handelsverktyg till ett riktigt bra pris.

Starweb E-handelslogik AB grundades år 2000 och är ett av de första företagen i Sverige som utvecklat en plattform för webbaserad e-handel. I över ett decennium har man jobbat för att ta fram en riktigt bra webbutik utan start- eller transaktionsavgifter. Idag har Starweb över 800 nöjda kunder bland andra TUI, Expo, Sveriges Radio, Strands och Stureplanskliniken.

- Vi har förmånen att få jobba med många små och medelstora företag och är väldigt glada över samarbetet med Butikerna och möjligheten till att få vara med på deras medlemmars e-handelsresa, säger Johan Lindstedt, vd på Starweb.