Skip to main content

Nyhetsarkiv

Försäljningen av elcyklar går speedas upp

Elcykel 450

Det säljs alltmer cyklar. Elcykelleverantörerna har problem att hinna med och branschen bedömer att man vid årets slut kommer att ha sålt över 600 000 stycken totalt. Härliga tider, strålande tider!

Cykelhandeln har all anledning att se positivt på framtiden, vilket de också gör. Enligt tidningen Market har Sportfack frågat116 cykelhandlare av vilka 81 procent tror att försäljningen ökar i år. Nio av tio tror att det blir elcyklarna som ökar mest. Hack i häl kommer mountainbikes och hybridcyklar.

Försäljningsvärdet ökar också i takt med att elcyklarna blir allt populärare och många kunder flyttar pengar från bilpendling till en dyrare kvalitetscykel.

- Vi ser med glada ögon på denna utveckling. Både vad gäller försäljningen på vanliga cyklar och ökningen av elcykelförsäljningen. Under 2014 såldes cirka 12 000 elcyklar och prognosen för 2015 pekar på mer än det dubbla, säger Berit Gibbs, vd i Cykel Motor och Sportfackhandlarna.

Allt tyder på att intresset för att cykla håller i sig - både i vardagen och på fritiden. Just elcykeln underlättar ju till och från jobbet-resor väldigt mycket.

Efter en del initiala problem med billigare modeller av elcykeln har nu konsumenterna börjat inse att det krävs kvalitet för att klara det svenska klimatet och många är villiga att betala mellan 20 000 och 30 000 kronor för en riktigt bra kvalitetselcykel.

- Cykeln, i alla former, tar mer och mer över som ett alternativt transportfordon och är nu en naturlig del av svenskens vardag, avslutar Berit Gibbs.