Skip to main content

Nyhetsarkiv

Tre nya avtal under två veckor

Under två veckor i april slöt Butikerna tre nya avtal med förmånliga erbjudanden till sina medlemmar. Det handlar lokal cirkulation av kontanter, e-handelslösningar och om en molnbaserad tjänst för att digital lagring av kvitton.

Det första avtalet är med företaget Re:cash och kan enkelt beskrivas som att handlaren sätter in och kunderna tar ut. Lokal cirkulation av kontanter som uppnås genom att handlaren deponerar sin dagskassa i en uttagsautomat. Kontanter görs då tillgängliga för konsumenten och uttaget belopp sätts in på handlarens konto. På så sätt cirkuleras kontanter lokalt med flera positiva effekter; inga värdetransporter och därmed mindre miljöpåverkan samt minskade kostnader för kontanthantering. Tjänsten uttag kan göras tillgänglig på mindre orter och i butiker som i dag inte har förutsättningarna för en bankomat.

Nästa avtal ger medlemmarna ett bra verktyg för ökad närvaro på nätet. Tillsammans med Starweb E-handelslogistik får man nu en möjlighet att synas bättre och göra mer på internet. Framtiden ligger i att utnyttja alla kanaler och många butiker behöver just detta för att lyckas.
Fyra av fem handlar på nätet idag. Traditionella butiker gör därför klokt i att överväga om och när man ska ta steget till att komplettera butiksförsäljningen med internetförsäljning. Med hjälp av det här avtalet får man en riktigt förmånlig möjlighet. Har man redan e-försäljning bör man ändå jämföra vad man får ut mest av.

Så gott som alla har en hemsida. Vill man börja sälja varor på nätet så måste man då bygga om denna vilket kan bli både krångligt och dyrt. Det kan vara bättre att börja om från skratch i stället. Skrota den gamla och bygga upp en ny som då även innehåll ett snyggt och bra e-handelsverktyg till ett riktigt bra pris.

Sparakvittot innebär att man som handlare nu kan övergå från papperskvitton till en digital, mer modern och hållbar kvittohantering. Butikens kunder kan få kvittot direkt till sin mobil, medan det oönskade kvittot slängs digitalt i Sparakvittots Greenbin, godkänd av Skatteverket. Förutom digitala kvitton ryms presentkortshantering, stämpelkort, biljetter och kuponger i Sparakvittot-appen.

Ett problem med denna kvittofria hantering har varit skatteregler, men tjänsten är sedan en tid godkänd av Skatteverket. Detta innebär dels att man sparar in på kostnader för inköp och byten av kvittorullar, men också att man tar ett stort steg för en miljövänlig kvittohantering. Papperskvitton ingår i en stor debatt då miljöfarligt ämne används för framställande av så kallat thermopapper. Här förekommer det giftiga ämnet Bisfenol A.

Det finns två poänger med det avtalet. Kunden kan verkligen "spara" kvittot i ordets rätta bemärkelse, fast digitalt i molnet. Extra bra då man har köpt kapitalvaror. Sedan kan man också vid småköp välja att det inte skrivs ut över huvud taget men att det ändå sparas i butikens "svarta låda".