Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årets Leksak är utsedd – länge leve Minions Talking Kevin!

Minions beskuren 450

Branschexperterna bedömer att den under hösten kommer att bli hetast i leksaksbranschen. Minions Talkning Kevin från Norstar utsågs nämligen förra veckan till Årets Leksak vid Lek- & Babybranschens branschdagar.

Talking Kevin är en interaktiv figur från den kommande filmen Minions vilken många ser fram emot. Och Minions bedöms bli är ett av årets hetaste varumärken. Sätt hans interaktiva banan (!) nära hans mun för att höra honom göra ljud och säga roliga fraser från filmen. Hans ögon öppnas och stängs för att titta runt när du rör hans huvud.

Juryn som i år har bestått av Alexandra Synnemark, inköpare på Lekmer, Marcus Andersson från varurådet för Lekiakedjan samt Annika Jagelid, inköpare på Stor & Liten, skriver upp denna leksak på sin egen önskelista till jul och menar att de är i gott sällskap. Så här motiverar de vinnaren:
De gula bananälskande Minionerna är tillbaka i en egen film och juryn räknar med att hela året kommer att domineras av gula produkter av alla de slag. Talking Kevin är en kul interaktiv figur som ger dig känslan av att ha en egen Minion hemma. Figuren rör sig och upprepar många av de typiska Minionen-uttrycken från filmen. Minions kommer att tilltala en bred målgrupp, då den attraherar både pojkar och flickor, samt att den spänner över ett brett åldersspann.

Övriga leksaker som nominerades var Frozen Action Elsa och I-Que, båda från Norstar.

Det finns även andra klasser i tävlingen. Årets Småbarnsleksak blev Babblarna från Teddykompaniet. Här nominerades även My Bath Time Tap från InToy och Set med skallror från Brio.

Vinnare i klassen Årets Förskolebarn blev StreetDogs från InToy. Nominerade: Bamses värld från Micki och Rubens Baby från Rubens Barn.
.
Årets Skolbarn vanns av R/C Star Wars Darth Vader från Simba Dickie Nordic. Medtävlande här var Doh Vinci från Hasbro och Syma X9 Flycar från Tec Team Scandinavia.

Årets Innovativa Leksak är ingen mindre än Meccano Meccanoid G15KS från Tec Team Scandinavia och de nominerade i klassen var HoverTech Target FX från InToy samt Airjitsu från Lego.

Kriterierna för att över huvud taget komma i fråga för att bli Årets Leksak är produkten ska uppfylla de krav och normer som finns på säkerhet och tillverkning. Den ska vara av god kvalitet samt ha ett högt lekvärde och gärna kunna utvecklas att eller kombineras med andra leksaker. Vidare så får den gärna vara en nyhet. Eller ha skapat ett nyväckt intresse.

Juryn, vars medlemmar har stor branscherfarenhet, besöker leksakmässor runt om i världen i början av året och bildar sig en uppfattning om vad som kommer att bli stort till julhandeln. De flesta av produkterna som deltar i tävlingen finns inte ute i handeln ännu utan dyker upp under hösten.