Skip to main content

Nyhetsarkiv

Ny ordförande i Butikerna

 450

Lena Hedö från Lek- och Babybranschen har valts till ny ordförande i Butikerna. Hon efterträder Nils-Olof Westberg som blir kvar som ordinarie ledamot i styrelsen.

Lena Hedö har varit med i Butikerna sedan paraplyorganisationen bildades för tio år sedan. Hon tycker att det varit utvecklande år och att menar att medlemmarna i de anslutna organisationerna fått tillgång till många bra avtal samtidigt som man jobbat aktivt med branschfrågor av olika slag, inte minst gällande säkerhet.

- Kortavgifterna har sedan starten varit något av en hjärtefråga för oss som också var första organisation att få ner den på nuvarande nivå. Nu hoppas jag att den nya EU-lagen som ska implementeras under kvartal 3 kommer att innebära ytterligare sänkningar för handlarna. Butikerna kommer självklart att jobba vidare för detta, säger hon.

Övriga styrelseledamöter är Berit Gibbs, Cykel Motor och Sportfackhandlarna samt Ragnar Landin, Svensk Servicehandel & Fast Food. Nils-Olof Westberg har ursprungligen representerat Stockholms Köpmannaförbund som har upplösts. Nu är han direktmedlem som innehavare av Eldabutiken i Bromma. Ersättare i styrelsen är Mats Danielsson, Zoobranschens Riksförbund och Holger Martinsson, Sveriges Bowlinghallars förbund.

På bilden ses från vänster:
Holger Martinsson, Berit Gibbs, Lena Hedö, Bengt Hedlund (vd), Mats Danielsson, Nils-Olof Westberg och Niklas Sundin (säkerhetschef). Saknas gör Ragnar Landin.