Skip to main content

Nyhetsarkiv

Drönare blir sommarens försäljningsraket

Drönare har aldrig varit hetare än nu och det är kombinationen av foto och film från fantastiska vinklar som eldat på köpintresset hos svenskarna. I den senaste mätningen från maj 2015 uppgick antalet vidarebefordringar från Prisjakt till e-handelsbutiker till hela 17 633 klick. Det motsvarar en ökning om 53 procent jämfört med april 2015. Det visar Teknikbarometern som tagits fram i ett samarbete mellan Prisjakt och HUI Research.

Det har aldrig tagits så mycket bilder och funnits så många kameror som nu. Mobiltelefonen har gjort det möjligt att ta knivskarpa bilder och sprida dessa omgående på sociala medier till vänner och familj. Nästa stora fototrend spås vara rörliga bilder. Eftersom svenskarna är ett aktivt folk, har redan actionkameror fått ett varmt mottagande. Nästa steg blir sannolikt att använda actionkameran med en drönare.

– Jag blev själv så nyfiken när jag hörde om drönare att jag valde att skaffa en själv, och blev direkt imponerad över hur lätt den var att filma med, säger Emil Hansson, vd på Prisjakt.

I den senaste mätningen från maj månad 2015 uppgick antalet vidarebefordringar från Prisjakt till e-handelsbutiker till hela 17 633 klick. Det motsvarar en ökning om 53 procent jämfört med april 2015. Köpintresset för drönare är i dag lika stort som för smarta klockor, vilka har ett betydligt bredare kundunderlag. Då intresset för drönare numera är så pass stort har även de stora elektronikhandlarna börjat sälja produkten. Elgiganten, Media Markt, Siba, NetonNet och Dustin är bara några exempel på handlare som säljer de eftertraktade produkterna. Det är dock viktigt att poängtera att det krävs tillstånd från länsstyrelsen för att filma med en drönare dit allmänheten har tillträde.

– Temperaturen i elektronikhandeln har höjts. Dagens goda förutsättningar för konsumtion tillsammans med intressanta produktlanseringar såsom drönare, smartklockor, 4K-TV, mobiltelefoner har gjort elektronikhandeln till en av detaljhandelns vinnare. Vår prognos för 2015 ligger därför på en försäljningsökning om 5 procent, säger Lena Larsson, vd på HUI Research.

Ladda ner hela rapporten här.