Skip to main content

Nyhetsarkiv

Butikerna först i Sverige med nytt modernt kortinlösenavtal som också har lägst pris

Butikerna har ingått ett samarbete med The Payment House och Elavon för betalningslösningar. Genom detta erbjuds Butikernas medlemsorganisationer från 1 september via den globala aktören Elavon Merchant Services ett kortinlösenavtal av ett helt nytt slag som ger handlarna lägsta möjliga inlösenavgift

- Det är inte bara det låga priset som gör avtalet unikt, utan också att det är framtidssäkert, säger Butikernas vd Bengt Hedlund.

Det viktigaste är att Butikernas avtal ger den just nu absoluta lägsta inlösenavgiften inom svensk handel. Dessutom tillkommer det några nya viktiga saker. Den första hänger samman med att interchangeavgifterna går ner i höst på grund av de nya lagarna inom EU.

- Då kommer våra priser automatiskt att följa med ner eftersom vi endast har avtalat om ett påslag på interchangeavgiften. Det är en av poängerna i den här nya konstruktionen, säger Bengt Hedlund och förklarar vidare vad som mer gör modellen annorlunda.

- För kreditkort gäller samma som tidigare, det vill säga att avgiften utgörs av en procentsats på beloppet. Men detsamma gäller nu även för bankkort där man tidigare haft en transaktionsavgift. Man har alltså en procentsats på båda typerna av kort och ingen annan avgift. Det innebär stora lättnader för handlarna och är helt unikt.

Men inte nog med det. Att det är olika procentsatser på olika typer av kort är också en nyhet. Tidigare har det handlat om ett genomsnitt. Nu betalar man för vad det verkligen kostar hos respektive kortinlösare. Men man behöver inte hålla reda på det själv utan bara veta att man har lägsta möjliga pris.

- Vi är mycket glada att kunna erbjuda Butikerna detta nya kortinlösenavtal från Elavon Merchant Services som vi arbetat fram tillsammans med Elavon. Detta är första erbjudandet som medlemmarna inom Butikerna kommer att få ta del av. Senare i höst så kommer vi erbjuda intressanta paketlösningar där bland annat eeZee pay och eeZee pos kommer att vara en del i detta paket, säger Roland Östin, Group Sales Director & Country Manager, The Payment House.

- Avtalet med Butikerna är en viktig milstolpe för Elavon i Sverige och visar att svenska kunder nu kan glädje av globala aktörers inträde på den svenska marknaden, säger Elavons vd i Nordeuropa, Ketil Fridheim.