Skip to main content

Nyhetsarkiv

Bageri Brillos Håkan Johansson världens bästa bagare igen

Världsförbundet för bagare och konditorer (UIBC) har utsett Håkan Johansson 33 år, bagarchef på Bageri Brillo, till ”World baker of the year 2015”. Det innebär att Håkan är den första svensk som får den prestigefyllda titeln och dessutom är han den yngsta någonsin som har tagit emot denna utmärkelse.

Utnämningen får Håkan Johansson tack vare hans enastående meriter som bagare och utnämningen hamnar i gott sällskap bland andra priser och utnämningar som Håkan Johansson fått under de senaste åren. 2014 erövrade han titeln världens bästa bagare när han tog guld i individuella Bagar-VM 2014.

– Det känns fantastiskt och hedrande att bli utvald! Extra fantastiskt att jag är den yngsta hittills som har fått titeln, de som tidigare har blivit utnämnda har blivit det senare i sina yrkesliv och varit 50 – 60 år, säger Håkan Johansson.

Håkan Johansson fortsätter att vara en förebild för Sveriges bagare och med utmärkelsen bidrar han ytterligare till att skapa en positiv bild för hela yrket.

– Utmärkelser och tävlingar är viktiga för att höja statusen för bagaryrket, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Det ger oss möjlighet att visa upp en spännande bransch och bidrar till att rekrytera ungdomar att utbilda sig till bagare. Och självklart är det jättekul för både Håkan Johansson och för Svenska Bagarlandslaget som han är coach för, att han nu får den här utmärkelsen.

Ceremonin för utnämningen är lördag 12 september i München, Tyskland, i samband med UIBCs Kongress. Att bli utsedd till ”World baker of the year” innebär bland annat att Håkan ska ta fram ett bröd som ska lanseras och säljas i hela världen. Världsbrödet som det kallas kommer att säljas i Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad.

Den som vill träffa världens bästa bagare är varmt välkommen till brödbutiken inne på Taverna Brillo vid Stureplan fredag 18 september mellan kl 12 - 17. Då är Håkan Johansson är på plats för att berätta mer och svara på frågor om Bageri Brillos bröd och sina framgångar.

Håkan Johansson är bagarchef på Bageri Brillo och ansvarig för allt bröd som serveras och finns till försäljning inom koncernen Svenska Brasserier. Det innebär att du hittar Bageri Brillos bröd till försäljning på Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och i bageriet på Skeppsbron samt serveras brödet på systerrestaurangerna Riche, Teatergrillen och Sturehof.

Vill du vara först med att pröva Världsbrödet, mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anmäl ditt intresse.