Skip to main content

Nyhetsarkiv

Säkerhet avslutade lyckad kickoff

Niklas 450

En av många förmåner som medlemmar i Butikernas organisationer har tillgång till är en egen säkerhetschef. Han heter Niklas Sundin och förutom gratis telefonrådgivning kan man anlita honom i andra sammanhang. Till exempel som föreläsare, vilket Lekhuset i Norrköping, medlem i Lek- och Babybranschen, gjorde i samband med sin kickoff i augusti.
- Det var en engagerande och intressant föreläsning och vi känner oss peppade att börja detta viktiga arbete, säger Marina Svensson på Lekhuset.

Lekhuset är sedan 1 april bolagsnamnet för sju Lekiabutiker och en Babyproffsen i Östergötland. Då köpte nämligen familjen Svensson, som tidigare hade butiker i Norrköping, Ola Petrés butiker i Norrköping, Linköping och Motala. Idag är man totalt cirka 50 anställda.

- Vi kände behov av en gemensam samling, en kickoff. Det är ju en hel del olika rutiner i de olika butikerna, säger Marina och berättar att kickoffen pågick i en och en halv dag och att man valde att avsluta den med just säkerhet.

- Det är så övergripande och fungerar likadant på alla ställena.

Det som Niklas Sundin pratade om gällde vardagliga saker och rutiner. Hur man ska tänka, hur man ska agera, exempelvis för att förebygga snatterier och stölder. Inte minst handlade det om kundbemötandet, att förekomma, att inte ge tjuven en chans. Många tror att vissa satsningar räcker. Som att sätta upp övervakningskameror. Men Niklas berättade att det lika gärna kan bli tvärtom.

- Det finns exempel på att snatterierna ökat när man satt upp kameror. Förmodligen beroende på att personalen slappnar av och ger tjuvarna det tillfälle som de väntar på.

- Egentligen är det inte renodlat säkerhetsarbete man ska bedriva utan vanlig kundservice. En god butiksstämning med personal som känns synkad, öppnar inte för att snatta eller stjäla.

Marina Svensson hade fått tipset om Niklas från Lena Hedö på Lek- och Babybranschen och menar att det var en bra investering att anlita honom.

- Han pratade verkligen ur ett butiksperspektiv, vilket skapade förtroende. Dessutom är detta ett viktigt ämne där alla som jobbar i butikerna kan agera.

Och föreläsaren själv var också nöjd.

- Responsen jag fick var mycket positiv både gällande innehåll och presentation. Dessutom var det ett trevligt gäng att tala inför, säger Niklas Sundin.

Hör av dig Lek- och Babybranschen om du själv vill komma i kontakt med Niklas Sundin.

Foto: Emelie Petré