Skip to main content

Nyhetsarkiv

Säker Mat blir ännu säkrare med uppdaterad app

Att servera säker mat är livsviktigt. Nu blir det ännu säkrare tack vare en allmän uppdatering av branschriktlinjen Säker Mat i Servicehandeln.

- Vi rekommenderar att man använder vår app, säger Bengt Hedlund, vd i branschorganisationen Svensk Servicehandel & Fast Food.

Svensk Servicehandel & Fast Food låg i framkant redan 2009 när man lanserade branschriktlinjen som godkändes av Livsmedelsverket. Hitintills har man haft den som en trycksak, som nedladdningsbar för utskrift och som app för smartphones och plattor.

En ny informationsförordning som reglerar märkning och information om livsmedel trädde i kraft i slutet av förra året. Den innebär stora förändringar, bland annat att livsmedelsföretag nu är skyldiga att kunna lämna allergeninformation för alla typer av livsmedel, även de som är oförpackade. Allergeninformationen kan vara livsviktig för en allergiker om ett visst allergen finns i ett livsmedel.

- Vi har därför på snabbast tänkbara tid nu gjort en total uppdatering av Säker Mat i Servicehandeln, säger Bengt Hedlund som menar att även det är att ligga i framkant.

- Vi rekommenderar att man använder vår app.

Samtidigt erbjuder Svensk Servicehandel & Fast Food en ny online-utbildning: Matallergi och överkänslighet. Precis som de övriga utbildningarna är den subventionerad för medlemmar.

I och med detta erbjuder man:

• Säker Mat i Servicehandeln som app
• Säker Mat i Servicehandeln som nedladdningsbara filer
• Onlineutbildningen Livsmedelshygien i Servicehandeln
• Onlineutbildningen Egenkontroll i Servicehandeln
• Onlineutbildningen Matallergi och överkänslighet

Svensk Servicehandel & Fast Food samarbetar med konsultföretaget Bergström & Hellqvist kring branschriktlinjen och utbildningarna. Mer information finns på:
www.svenskservicehandel.se och www.bergstrom-hellqvist.com.