Skip to main content

Nyhetsarkiv

Vi säljer tid!

Ett kännetecken för convenience-butikerna är de generösa öppettiderna och den personliga servicen.

- Vi finns där folk rör sig och säljer inte bara varor och tjänster. Vi säljer tid, säger Bengt Hedlund, vd i branschorganisationen Svensk Servicehandel & Fast Food.


Från början var öppethållandet convenience-branschens främsta konkurrensmedel. Men i takt med att även andra branscher utökade sina öppettider, flyttades fokus till att erbjuda produktkategorier och tjänster som var mer eller mindre unika. Såväl öppettiderna som äta nu-produkter och många tjänster är fortfarande viktiga indragare i våra butiker.

- Vi gör det bekvämt och enkelt för konsumenterna. Vi har det de behöver direkt och finns där de rör sig, säger Bengt Hedlund, vd i branschorganisationen Svensk Servicehandel & Fast Food.

Tiden är en bristvara för många som uppskattar att det går lätt och snabbt att handla. 7/24-samhället breder ut sig. Mobilitet, bredband och molnet gör att människor jobbar i princip när som helst på dygnet – varifrån som helst.

Varje dag, året runt, besöker 21 procent av Sveriges befolkning convenience-branschen. Det betyder att cirka två miljoner människor varje dag handlar i en kioskbutik, på en bensinstation eller i en minilivsbutik.

- Öppettiderna är generösa och vi vet att drygt 300 butiker idag har dygnet runt-öppet, avslutar Bengt Hedlund.