Skip to main content

Nyhetsarkiv

Säkrare bilstol blev Årets Barn- och Babyprodukt

Britax bältesstol Kidfix II XP Sict är en riktig dubbelvinnare. Den tog inte bara hem priset Årets Babyprodukt utan blev också vinnare i kategorin Barn på väg. Vinnare i klassen Äta sova sköta blev den svensk uppfunna nappflaskan Twistshake.


Det är branschorganisation Lek- och Babybranschen som utser Årets Babyprodukt. Den opartiskt sammansatta juryn, ger oss motiveringen:

”Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett "spänne", SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent. Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut. Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till Årets babyprodukt 2015 samt vinner även kategorin Barn på väg.”

I kategorin Äta sova sköta heter vinnaren Twistshake och så här lyder den motiveringen:

”När flaskan är ett dagligt inslag i många föräldrars liv småbarnsåren igenom, kan även den enklaste detalj kännas banbrytande. Twistshake tar ett nytt grepp om nappflaskan genom att kombinera den med vuxenvärldens shaker, och resultatet blir ett helt system för smidig och klumpfri flaskmatning. Med lekfulla färger och avskalad design är Twistshake en babyprodukt som tilltalar föräldern lika mycket som barnet, och som ett underlättande inslag i vardagen ligger den helt rätt i tiden. Twistshake nappflaska utses därför till årets vinnare i kategorin Äta sova sköta.”

- Tyvärr så fanns det ingen produkt som passade in i kategorin Säkerhet, såsom hemsäkerhet, flytvästar och babyvakter säger Ulrika Magnusson och berättar om kriterierna i urvalsprocessen.

• produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år
• produkten ska innehålla en avsevärd förändring mot tidigare versioner - det krävs till exempel mer än en ny färg på en produkt för att den ska bedömas som ny
• produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer och finnas tillgänglig på marknaden senast den 1 december aktuellt år
• den ska ha ett nyhetsvärde