Skip to main content

Nyhetsarkiv

KlarSynt ny medlem i Butikerna

 

Klarsynt 450


Fackhandelskedjan KlarSynt är ny medlem i Butikerna, samarbetsorganisationen för drygt 4 000 butiker i åtta olika branscher.
- Man får bra utväxling av ett medlemskap hos oss, säger Butikernas vd, Bengt Hedlund.

KlarSynt är en 20 år gammal frivillig fackhandelskedja inom optikbranschen, med cirka 130 optiker/butiker anslutna över hela landet. Affärsidén mot kund är framför allt att erbjuda väl utbildade optiker, hög servicenivå och smarta kundkoncept inom till exempel linsprenumeration, försäkringar och konsumentkrediter.

Från och med 2016 går KlarSynt in i en ny fas då drygt 90 av butikerna blir mer tydliga med sin kedjetillhörighet och uppträder tillsammans i kampanjer.

- Vi har valt att ansluta oss till Butikerna som känns som ett starkt forum för vår typ av detaljhandel och där vi kan erbjuda våra medlemsbutiker en rad efterfrågade tjänster som till exempel förmånliga inlösenavtal och juridisk rådgivning, säger Lasse Folt, vd för KlarSynt-Gruppen.

Bengt Hedlund välkomnar den nya medlemsorganisationen som han menar ytterligare stärker Butikernas kraft att såväl påverka som sluta bra avtal.

- Vi attraherar handelsorganisationer eftersom vi erbjuder många viktiga och en del unika förmåner, samtidigt som vi är kostnadseffektiva.