Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sibylla är Årets Franchisekedja

Sibylla har tilldelats utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” 2016 vid den årliga Frannygalan på Grand Hotel i Stockholm. Det blev också pris för en annan kedja i vår inom servciehandel och fast food då Wayne’s Coffee Sundsvall, Härnösand och Umeå blev ”Årets Franchisetagare i Sverige”.

Intresset för att anmäla företag till Frannygalan har i år varit långt större än tidigare så de olika jurygrupperna har haft ett hårt jobb med att nominera företag och slutligen utse en vinnare. Det visar på en utbredd stolthet över att arbeta med en framgångsrik affärsmodell som varje år omsätter 245 miljarder kronor och sysselsätter 132 000 människor i Sverige, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

Sibylla får utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” 2016 med motiveringen:

”Svensk Franchise har fascinerats och imponerats av denna kedja i många år och de har flera gånger varit oerhört nära att plocka hem segern. Kedjan har en modell där franchisetagarna har stort inflytande och medverkar till kedjans framgångsresa utan att beslutsprocessen blir lidande. Kedjan har förvandlats till ett modernare alternativ och har en positiv utveckling. Ledningen har konsekvent arbetat med att utveckla verksamheten tillsammans med sina medarbetare. Man har utbildat närmare 1000 medarbetare inom affärsmannaskap, service och ledarskap vilket säkerställer fortsatta framgångar. Härom veckan fick Sverige två nya Oscar men redan 1907 fanns det en Oscar som lade grunden till årets vinnare – Sibylla!”

Joakim Carlsson, vd för Sibylla, är glad och stolt för utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” och menar att den innebär ett erkännande för hela organisationens arbete med att utvecklas från ett traditionellt gatukök till en modern svensk snabbmatskedja.

– Jag är oerhört glad över utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” och ser det som ett kvitto på att vi tillsammans med våra franchisetagare har lyckats med vårt arbete att utveckla Sibylla. Dagens utmärkelse ger oss alla extra energi att fortsätta med det viktiga och nödvändiga arbetet.

De nominerade till ”Årets Franchisekedja” 2016 var: Card Group, Jaktia, O´Learys, Pressbyrån, Sibylla och Wayne´s Coffee.

Övriga pristagare på Frannygalan 2016 är:

Årets Franchisetagare i Sverige: Wayne´s Coffee (Sundsvall, Härnösand och Umeå)
Vinnaren har varit mycket trogen sitt koncept och utvecklar sina duktiga medarbetare. Verksamheten växer med fler enheter och god lönsamhet. Man jobbar aktivt med stöd och feedback till sina kedjekollegor.

Framtidens Franchise: Pinchos
Årets Marknadsföring: Jaktia
Årets Franchisebragd: – CardGroup